Rekruttering

Opplæringskontoret i Sør-Fosen deltar på;

Regional yrkes- og utdanningsmesse som arrangeres annenhvert år på Hitra og Frøya, og som primært er for vår region, Snillfjord, Hitra og Frøya.

I starten av februar drar vi til Trondheim på Ta Utdanning – det er en messe for høyere utdanning, men vi ønsker å være tilstede for å informere om mulighetene i vår region. Vi står da på stand sammen med andre opplæringskontor i Trøndelag og vi representerer da yrkesfagene.

Vi står også på stand sammen med Trøndelag fylkeskommune på AquaNor og NorFishing som arrangeres i august hvert år.

Karrieredagene arrangeres av Trøndelag fylkeskommune og Trondheim Kommune. Da presenterer vi naturbruk og akvakultur og fiske og fangst for alle 10. klasse elevene i Trondheim Kommune. Vi står da på stand sammen med Guri Kunna videregående skole. Det er 2 dager på Strinda vg skole og 2 dager på Byåsen vg skole.

I tillegg til dette er vi på yrkesmesser og skolebesøk på Orkanger, Hemne, Meldal, Rennebu, Ålen, Lensvik osv.

I tillegg til den regionale messen besøker vi alle 10. klasser i regionen for å informere om yrkesfag, foreventninger og krav. Vi er også med på en del foreldremøter for 10. klassetrinn.

Vi får også besøke alle Vg1 og Vg2 yrkesfagklassene i regionen, i tillegg til at vi også der deltar på felles foreldremøte for Vg2 elever.